Ghí speciál 220ml kurkuma pepř
Kurkumin a piperin. To jsou parťáci, kteří se starají o naše zdravé zažívání.
Co je ghí?
Ghí je máselný tuk, který se vyrábí přepuštěním másla. Z másla se odstranění voda a mléčné bílkoviny. Ghí má vysoký kouřový bod a dlouhou trvanlivost, dokonce nemusí být skladováno v lednici. Ghí Neobsahuje laktózu ani mléčnou bílkovinu, což ho činí vhodným pro lidi s laktózovou intolerancí. Pro řadu jedinců tak může být lépe stravitelnější než běžné máslo.
Ghí dodává jídlu bohatou a lahodnou máslovou chuť. Má také jemně oříškový aroma, které zvyšuje komplexnost chuti pokrmu.
Kurkuma je známá superpotravina. Údajně má asi 50 pozitivních účinků na naše zdraví.Pepř prý umocňuje vstřebatelnost ve střevech. A tuk, v tomto případě ghíčko je nosič tohoto všeléku.
✅ Nepřepaluje se
✅ Není nutné chladit
✅ Dlouhá trvanlivost
✅ Vyrobeno v ČR
Jak používat ghí
Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- Ideální na smažení
- Ideální do rýže
- Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční.
- Lze i namazat na chléb a jíst za studena.
- Na přípravu masa a ryb
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 3677 kJ/878 kcal
Tuky: 99,4%;
Nasycené mastné kyseliny: 70 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sacharidy: < 0,01 g
Cukry: < 0,01 g
Sůl: < 0,01 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ghí |
---|---|
Složení: | bezvodý máselný tuk min. 99%, kurkuma do 1%, pepř do 1% |
Obal: | sklo |
Trvanlivost: | 12 měsíců, skladovat při teplotě do 25°C, po otevření spotřebujte do třech měsíců |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.