Hořká čokoláda BIO 75%
Ručně vyráběná 75% BIO hořká čokoláda z peruánských kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario. Český výrobek z malé čokoládovny.
Čistá 75% hořká čokoláda – jak chutná?
Chuť této čokolády je díky použitým odrůdám kakaových bobů, které vám představíme níže, doslova dlouhotrvající. Čokoláda z prémiových kakaových bobů se vám v chuťových pohárcích udrží opravdu dlouho. Mnoho našich zákazníků si naší čokolády cení hlavně proto, že jim stačí malý kousek, aby si jí dostatečně užili. Nemusí jí tak spořádat velká kvanta a následně si to vyčítat. U běžných hořkých čokolád se můžete setkat s tím, že primárně cítíte chuť cukru a kakaovost zaznamenáte jen na chvilku. To je ten moment, který vás nutí sníst tabulku na posezení.
Hořká čokoláda vyrobená metodou Bean to Bar
Kouzlo této metody spočívá v tom, že kakaové boby pro výrobu čokolády jsou dovážené a zpracovávané přímo manufakturou v Brně. Díky tomu jsou všechny kroky výrobního procesu pod kontrolou. Pro tuto hořkou čokoládu jsou použité velmi vzácné odrůdy bobů zvané Criollo a Trinitario. Pocházejí z Peru. O jejich vzácnosti svědčí zejména fakt, že na úhrnné světové produkci zastupují pouhé jednotky procent. Chuť těchto bobů je mimořádně aromatická, s ovocnými tóny a nízkou úrovní hořkosti. A to je ten důvod, proč je chuť této hořké čokolády tak dlouhotrvající.
Tak tmavá, nebo hořká?
Ač zde zmiňujeme používanější termín "hořká čokoláda", na občas uvádíme "tmavá čokoláda". Důvod je jednoduchý. Protože mají používané kakaové boby nízkou úroveň hořkosti, přijde nám téměř nepatřičné čokolády opatřovat výrazem "hořká''. Ale děláme tak, jelikož to vyžaduje legislativa. Takový název však symbolizuje vlastnost, kterou v těchto čokoládách nenajdete. Ano, každá čokoláda (stejně jako káva) potřebuje určitou míru přirozené hořkosti, avšak méně je někdy více. A méně hořkosti dává více prostoru vyniknout přirozeným ovocným a karamelovým tónům. Čokoláda je díky tomu svěžejší a pro konzumenta zajímavější.
Ruční práce a základní suroviny
Chocolate Hill je malá čokoládová manufaktura, která se zaměřuje na kvalitu a nejde jen o marketingovou proklamaci. Pro výrobu jsou použity jen ty nejlepší dostupné suroviny. Pravá čokoláda nesmí obsahovat žádnou chemii, aditiva, náhražky. V čokoládě nenajdete ani běžně využívané lecitiny. Tato tmavá čokoláda je pouze třísložková. Je vyrobena jen z kakaových bobů, kvalitního třtinového cukru a trochy kakaového másla pro zjemnění.
Výživové údaje
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokolády |
---|---|
Složení: | kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %. BIO produkt |
Kakaové boby: | země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario |
Zpracování: | nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C |
Hmotnost: | 60g |
Alergeny: | může obsahovat stopy mléka a ořechů |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
EAN: | 8594183410319 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.