Lahodný, jemný a neuvěřitelně jednoduchý. Tenhle pistáciový cheesecake připravíš z několika málo surovin a výsledek tě mile překvapí – krásně krémový střed, jemná pistáciová chuť a možnost doladit ho bílou čokoládou a oříšky. Ideální jako rychlý zdravý dezert pro milovníky pistácií i lehkých cheesecaků.
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: 10 minut + pečení
Počet porcí: cca 2–4
🛒 Ingredience
-
250 g tvarohu
-
1 polévková lžíce cukru
-
2 polévkové lžíce pistáciového krému s bílou čokoládou of FitMaru
-
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
-
1 lžička prášku do pečiva
-
1 vejce
Postup
-
Všechny ingredience dej do mísy a důkladně promíchej – vznikne hladké těsto.
-
Směs vlij do menší zapékací misky vymazané tukem nebo vystlané pečicím papírem.
-
Peč v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–25 minut, dokud střed lehce nezezlátne.
-
Nech vychladnout – cheesecake ještě trochu zpevní.
💡 Tip od FitMar.cz:
Před podáváním přelij cheesecake rozpuštěnými pecičkami z bílé čokolády a posyp nasekanými pistáciemi – sladká tečka, která povýší dezert na slavnostní zážitek.
Zbožňuješ pistácie stejně jako my? Sleduj náš blog a Instagram @fitmar.cz, kde najdeš víc receptů s pistáciovým krémem FitMar.cz.